Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Namen Van Griekse Goden In De Romeinse Mythologie, Het Verhaal Is Vergelijkbaar


Griekenland en Rome zijn twee beschavingen die moeilijk te scheiden zijn. De twee hebben overlappende en onderling verbonden verhalen. Evenzo met de mythologie. Het blijkt dat de oude Romeinen veel verhalen over Griekse goden hebben aangepast aan de lokale mythologie.

Ze veranderden ook de namen van de goden om het voor het publiek gemakkelijker te maken om uit te spreken en te onthouden. Er zijn verschillende delen van het verhaal, maar ze lijken qua opzet sterk op elkaar. Hier zijn de namen van Griekse goden en godinnen aangepast aan de Romeinse mythologie!


1. Zeus - Jupiter

Zeus, heerser van alle Griekse goden en godinnen, staat in de Romeinse mythologie bekend als de bijnaam van Jupiter. De Romeinse samenleving kende hem ook als Jupiter. Hij is de zoon van Saturnus en Ops.


Net als in de Griekse mythologie is Jupiter een god die de leiding heeft over hemel en bliksem. Hij staat ook bekend als de god met de hoogste positie en de meeste macht.


2. Poseidon - Neptunus

Als je vaak naar SpongeBob SquarePants kijkt, ben je zeker geen onbekende in de naam van deze god. In de serie is Neptunus de heerser van de oceaan die altijd een drietand bij zich heeft.

De afbeelding is vrij identiek aan wat in de Romeinse mythologie is opgetekend. Ja, Neptunus is een andere naam voor Poseidon. Hij is een god die de oceanen en zoetwaterwateren beheerst. Hij wordt ook vaak in verband gebracht met paarden.


3. Hades - Pluto

Hades is de god van de Griekse mythologie die bekend staat als de heerser van de onderwereld. De naam "Hades" heeft echter een andere betekenis. Hij kan worden geïnterpreteerd als "Dis" of "rijke figuur" in het Latijn. Bovendien wordt het woord in het Romeins geïnterpreteerd als "Plouton". Daarom is Hades Pluto in de Romeinse mythologie.

Zoals de naam suggereert, is Pluto de god van de rijkdom. De god kreeg zijn rijkdom omdat hij het binnenste van de aarde beheerste. Van daaruit kreeg hij goud, zilver en gewassen. In overeenstemming met dit feit bevindt het kasteel van Pluto zich ook ondergronds. Het is hetzelfde als het verhaal in de Griekse mythologie, toch?


4. Hera - Juno

In de Romeinse mythologie staat Hera bekend als Juno. Ze is de vrouw van Jupiter en de godin van het huwelijk. Volgens Ancient speelt de godin ook een rol bij het overzien van alle aspecten van het leven van vrouwen, vooral van degenen die getrouwd zijn.

Niet alleen dat, volgens de Romeinse mythologie, Juno heeft drie bijnamen, namelijk:

  • Juno Sospita: verwijst naar zijn rol als beschermer van zwangere vrouwen;
  • Juno Lucina: Juno speelt de godin van de geboorte en zorgt ervoor dat alle vrouwen veilig zijn tijdens de bevalling;
  • Juno Moneta: verwijst naar zijn rol bij het beschermen van rijkdom.


5. Ares - Mars

Als oorlogsgod was Ares 'imago in de ogen van de Griekse samenleving behoorlijk slecht. Hij staat bekend als een destructieve, vol woede, en speelt graag de mensheid tegen elkaar zodat oorlog ontstaat. Het bleek echter dat zijn prestige in de Romeinse samenleving 180 graden verschilde.

Ares staat in de lokale mythologie bekend als Mars. Hij is een gerespecteerd figuur omdat hij het publiek heeft geïnspireerd om een ​​sterke defensie- en militaire sector op te bouwen.


6. Hermes - Mercurius

Hermes is de boodschapper god. In de Romeinse mythologie is hij beter bekend als Mercurius of Mercurius. Het heeft zoveel rollen behalve het overbrengen van een boodschap. Onder hen zijn het beheersen van de handel, bemiddelaar tussen goden en mensen, en als ontdekkingsreiziger. Afgezien daarvan stond Mercurius ook bekend als stiekem en graag stelen.


7. Aphrodite - Venus


Het volgende is Aphrodite. Deze godin van liefde en schoonheid is Venus in de Romeinse mythologie. Haar rol is niet alleen dat, ze staat ook bekend als de godin van de overwinning, vruchtbaarheid, seks en prostitutie.


Venus heeft een uniek geboorteverhaal. Volgens de mythologie kwam hij uit het schuim van de oceaan nadat het bloed van Uranus erin was gestroomd. Daarom is hij indirect een kind van Uranus.


8. Athene - Minerva

Minerva is de godin van wijsheid, ambachten, poëzie, kunst, geneeskunde en oorlogvoering in het strategische planningsaspect van de Romeinse mythologie. Ja, hij is de belichaming van Athena.

Zijn rol in de oorlogvoering is te zien aan zijn uiterlijk. Hij droeg altijd een harnas, een helm en een schild. Bovendien was Minerva ook een van de meest gerespecteerde Romeinse godinnen, dus ze had veel tempels.


9. Apollo - Apollo

In tegenstelling tot anderen heeft Apollo geen andere naam in de Romeinse mythologie. Hij blijft bekend als Apollo. Hij is de zoon van Jupiter met de Titan-godin Latona.

Apollo heeft veel rollen gehad in de Romeinse mythologie. Hij treedt op als de god van licht, zon, muziek, waarzeggerij, geneeskunde, voor de wetenschap. Bij het vervullen van zijn plichten als de god van de waarzeggerij, werd hij bijgestaan ​​door het orakel van Delphi, Pythia genaamd. Ze is een vrouw die de Apollo-voorspellingen doet.


10. Artemis - Diana

Artemis, de tweelingbroer van Apollo, is meer bekend met de begroeting Diana in de Romeinse mythologie. Ze diende als de godin van de jacht, de maan, het bos en wilde dieren. Diana was een van de drie godinnen die beloofden een meisje te blijven voor de rest van haar leven.

Net als de jagers droeg Diana altijd haar pijl en boog overal bij. Hij wordt vaak vergezeld door dieren zoals honden en herten. Hoewel hij zijn leven wijdt om een ​​meisje te blijven, helpt hij vaak vrouwen die op het punt staan ​​te bevallen.


11. Demeter - Ceres

Demeter is Ceres in de Romeinse mythologie. Deze godin speelt een zeer belangrijke rol bij het overleven op aarde. Ze is de godin van oogst, landbouw en vruchtbaarheid.

Zonder tussenkomst van Ceres zouden de lokale bevolking niet kunnen eten omdat het oogstseizoen ervan afhing. Daarom heeft het veel tempels van aanbidding en volgelingen.

Elke plant op aarde stierf ooit en mislukte één keer omdat Ceres zijn zoon, Proserpina, verloor. Op dat moment was hij boos op Jupiter omdat hij de baby had ontvoerd en weigerde zijn taken uit te voeren. Maar daarna slaagde Ceres er met de hulp van Trivia (de godin Hecate) in om zich te herenigen met haar dochter die in de onderwereld bleek te zijn.


12. Hephaestus - Vulcanus

Ten slotte is er Hephaestus. In de Griekse mythologie staat hij bekend als de god van de smid. Maar onder de Romeinse samenleving was Hephaestus Vulcanus, de god van het vuur. Hij is verantwoordelijk voor vulkanen en brandgebeurtenissen op aarde.

Ondanks deze belangrijke rol blijft Vulcan een erkend expert in het maken van metalen gereedschappen. Hij was de maker van Zeus 'bliksem, Athena's gevleugelde helm en verschillende andere wapens van de goden en godinnen.

Dus dat is de naam van de Griekse goden en godinnen in de Romeinse mythologie. Ze zijn dezelfde figuur, de oude Romeinse samenleving veranderde alleen hun naam om het gemakkelijker te onthouden en uit te spreken.

Een reactie posten for "12 Namen Van Griekse Goden In De Romeinse Mythologie, Het Verhaal Is Vergelijkbaar"

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel