Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 Bewijs Van De Wreedheid Van De God Zeus, Moord En Immoraliteit


Zeus, de koning van alle Griekse goden en godinnen, was een geweldige figuur. Hij wordt beschreven als een sterke, onoverwinnelijke figuur, is de heerser van de goden en mensen.

Achter zijn grote imago bleek dat de hemelgod geen perfecte figuur was. In de mythologie zijn al zijn wreedheden opgetekend. Hij pleegde veel moorden, martelingen, verraad en zelfs verkrachting.

De slachtoffers kwamen ook uit verschillende kringen. Beginnend bij mensen, medegoden en godinnen, de Titanen, tot hun eigen kinderen. Nadat je erachter bent gekomen, denk je misschien nog eens na om van hem je rolmodel te maken.

Hier zijn de ergste en wreedste dingen die Zeus ooit heeft gedaan, gerapporteerd door verschillende bronnen!


1. Zeus veranderde zijn zwangere vrouw in een vlieg en verslond haar


Voordat Zeus met Hera trouwde, had ze een relatie met Metis, de Titan-godin van de raad. Alles ging in harmonie totdat Zeus uiteindelijk een profetie hoorde die luidt:

"De jongen die werd verwekt door Metis zal een zeer sterke figuur worden en zal Zeus verslaan, op dezelfde manier toen hij Cronus (zijn vader, de koning van de Titanen) veroverde,"

Toen Zeus dit hoorde, was hij woedend. Vervolgens bedroog hij Metis om in een vlieg te veranderen en slikte hij haar levend in. Hoewel in die tijd bekend was dat de godin zwanger was.

Op een dag voelde de god plotseling een zo intense hoofdpijn dat hij hardop moest gillen. De goden kwamen onmiddellijk dichterbij. Hermes stelde toen voor dat Hephaestus de schedel van Zeus zou openen met het gereedschap dat hij had.


Nadat de schedel van Zeus was opengespleten, verscheen een volgroeide Athena in volle wapenrusting. Het bleek het kind te zijn dat Metis droeg. Helaas kon de moeder niet meer worden gered.


2. Oefen vaak incestueuze omgang


Als u vaak verhalen over Griekse goden en godinnen leest, zult u niet langer verrast zijn door hun incestueuze praktijken. Een figuur die vaak bij deze incest betrokken is, is Zeus. Hij deed het zelfs toen hij al een vrouw had, namelijk Hera

Zeus 'meest bekende incestpraktijk was met Demeter, zijn eigen zus. Aanvankelijk verzette de godin van de oogst zich tegen de inspanningen van de god. Maar Zeus verloor zijn verstand niet, hij vermomde zich als een stier en verkrachtte in die vorm Demeter. Uit deze relatie werd Persephone geboren.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd Zeus verliefd op Persephone, zijn eigen zoon. Nogmaals, hij vermomde zichzelf als een slang (half slang half menselijk monster) en verkrachtte zijn zoon in een grot.


3. Prometheus aan een rots geketend en zijn hart voor altijd door de adelaar laten eten

Zeus stond ook bekend als zeer wreed in het geven van straf. Een van de meest onmenselijke is de kwelling die hij de god van het vuur van onder de Titanen, namelijk Prometheus, gaf.

Dit verhaal begint met de woede van Zeus toen hij zag dat mensen hem alleen in vet gewikkelde dierenbotten aanboden, niet vlees zoals hij had verwacht. Als straf nam hij al het vuur op aarde zodat mensen niet konden koken, zichzelf opwarmen, enzovoort.

Toen Prometheus dit zag, besloot hij vuur van Zeus te stelen en het terug te geven aan mensen. Maar hij werd betrapt en kreeg een zeer slechte straf.

Volgens Britannica bond Zeus zijn lichaam vast aan een rots op de berg van de Kaukasus en stuurde een adelaar om zijn hart op te eten. Omdat Prometheus een onsterfelijke god was, groeide zijn hart elke dag heel, zodat de kwelling voor altijd werd herhaald.



4. Pandora creëren om de mens een ramp te bezorgen

In verband met het vorige punt koestert Zeus nog steeds een wrok tegen de mensheid nadat hij Prometheus heeft gestraft. Vervolgens creëerde hij Pandora, de eerste menselijke vrouw op aarde volgens de Griekse mythologie, samen met Hephaestus en Athena.

Zeus gaf hem één belangrijke eigenschap, namelijk een grote nieuwsgierigheid en dorst naar kennis. Pandora werd vervolgens aan Epimetheus, de broer van Prometheus, gegeven om zijn vrouw te zijn. Pandora kwam niet alleen, ze kreeg ook een mooie doos van Zeus.

De doos kan niet worden geopend. Vanwege zijn grote nieuwsgierigheid schond Pandora die bepaling echter en bracht uiteindelijk alle slechte dingen over de hele aarde vrij. Beginnend van ziekte tot boze geesten. Het bleek dat dit was gepland door Zeus en de andere goden en godinnen. Ze hebben Pandora opzettelijk gecreëerd als tussenpersoon om problemen op aarde te veroorzaken.


5. Zeus verkrachtte vaak de vrouw die hij leuk vond

Van de koning van de goden was ook bekend dat hij immorele daden pleegde, namelijk het verkrachten van elke vrouw die zijn aandacht trok. Ook al heeft hij al een geweldige en trouwe vrouw als Hera.

Er zijn zoveel slachtoffers van Zeus 'verkrachting dat het moeilijk is om zelfs maar te tellen. Sommigen van hen zijn Europa, Danae, Persephone, Demeter, Leda, Callisto, Nemesis en nog veel meer. Dit is nog angstaanjagender als we weten dat hij het vaak doet terwijl hij zichzelf vermomt als dieren, monsters, voor andere goden of godinnen.

Zo veranderde hij zichzelf ooit in een witte stier om Europa te ontvoeren en hem te dwingen seks te hebben op het eiland Kreta. In een ander verhaal vermomt hij zichzelf ook als Artemis of Apollo om Callisto te misleiden.


6. Atlas straffen voor het voor altijd opheffen van de hemel

Na het veroveren van de Titanen, gooide Zeus ze allemaal die werden beschouwd als verraders naar Tartarus, de diepste gevangenis in de onderwereld. Hij gaf echter een uitzondering op Atlas.

Zeus laat Atlas voor altijd de hemel of de hemel op zijn schouders steunen. Hij kan die last niet loslaten tenzij iemand anders bereid is hem te vervangen, en dat kan niet gebeuren.


7. Zeus straft Ixion omdat hij voor altijd op een brandend wiel draait

Volgens Ranker was Zeus op een dag zo vriendelijk om Ixion uit te nodigen voor Olympus. Hij was koning van de Lapiths, het oudste volk van Thessalië, Griekenland. Alles verliep soepel totdat Ixion geïnteresseerd leek en Hera, de vrouw van Zeus, verleidde.

Zeus was woedend toen hij dit zag. Maar in plaats van hem terug te brengen naar de aarde, maakte hij een kloon van Hera vanuit de wolken. Ixion dacht dat het een godin was en had seks met haar.

Van daaruit werd een monster genaamd Centaurus geboren dat half paard en half mens was. Ixion wordt dan getroffen door de bliksem van Zeus en gebonden aan een wiel dat voor altijd brandt.

Dat zijn een aantal van de wrede acties van Zeus die in de Griekse mythologie zijn opgetekend. Toch is hij een sterke, onoverwinnelijke figuur en wordt hij door veel mensen aanbeden vanwege zijn diensten om de Titanen die veel wreder zijn, kwijt te raken.

Een reactie posten for "7 Bewijs Van De Wreedheid Van De God Zeus, Moord En Immoraliteit"

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel