Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 Koningen Van Zuid-Korea Die Bekend Staan ​​Als Wijs En Charismatisch


Tot nu toe kunnen we een beetje van de geschiedenis van Zuid-Korea bekijken en leren door de drama's en sageuk-films die ze hebben geproduceerd. Van daaruit weten we dat het land vroeger een monarchie was, die werd geleid door koningen.

Het is in de geschiedenis opgetekend dat het aantal koningen in Zuid-Korea honderden mensen bereikte die verdeeld waren in verschillende periodes en dynastieën. Onder deze koningen waren er enkelen die het meest bekend stonden om hun wijsheid en charisma in leiderschap. Ze slaagden erin om positieve veranderingen in het koninkrijk te brengen.

Wil je weten wie de koningen in kwestie zijn? Gerapporteerd door verschillende bronnen, zie hun verhaal hieronder!


1. Koning Sejong van Joseon

King Sejong is ongetwijfeld de meest gerespecteerde figuur in Zuid-Korea. Vanwege zijn verdienste verdiende deze vierde leider van de Joseon-dynastie zelfs de titel King Sejong The Great of King Sejong the Great.

Een van de grootste prestaties van King Sejong die tot nu toe erg handig is, is zijn succes bij het maken van het Hangul-script. Hij creëerde het omdat mensen voorheen alleen hanja-letters kenden. Dit is een Chinees schrift dat moeilijk te leren is en een andere taal gebruikt.

Hangeul is gemaakt met eenvoudiger karakters en is in overeenstemming met de gesproken taal van de Koreaanse samenleving. Op deze manier hoopte koning Sejong dat al zijn mensen konden lezen en schrijven.


2. Koning Munjong van Joseon

Munjong is de vijfde koning die de troon bestijgt in het Joseon-tijdperk. Hij is het eerste kind van de beroemdste koning in Zuid-Korea, namelijk Sejong. Helaas diende Munjong, wiens geboortenaam Yi Hyang was, slechts 2 jaar voordat hij stierf aan een ziekte.

Hij behaalde de meeste prestaties van koning Munjong toen hij nog de kroonprins was. Hij slaagde erin een watermeetapparaat te vinden, het Hangul-script te ontwikkelen om het werk van zijn vader voort te zetten en de kwaliteit van wapens in het koninkrijk te verbeteren.

Niet alleen presteerders, koning Munjong staat ook bekend om zijn mooie gezicht. Geciteerd uit Culture Korean, hoewel er geen echt bewijs van is, zeggen Koreaanse en Chinese historische rapporten dat hij charmant, wijs en zeer beleefd is.


3. Koning Gwangjong van Goryeo

Het verhaal van koning Gwangjong is eigenlijk vol mysterie en controverse. Een bron zei dat hij een meedogenloze leider was, terwijl een andere bron zei dat hij geconfronteerd werd met een groot verraad dat in historische verslagen als slecht werd beschouwd.

King Gwangjong of die werd geboren met de naam Wang So is de vierde leider van Goryeo. Hij erfde de troon net toen het koninkrijk in chaos verkeerde. Onder deze omstandigheden zette Gwangjong een grote en moedige stap. Hij creëerde een sterk centraal regeringssysteem, creëerde een koninklijke legervloot en verklaarde zichzelf "keizer" om te concurreren met de Chinese overheersing.

Overgeleverd door Sageuk: Koreaans historisch drama, tijdens zijn ambtsperiode elimineerde koning Gwangjong alle nepotisme. Hij creëerde de "Slave Reform Act" om slavernij en aristocratische macht te verminderen. Hij zorgt er ook voor dat overheidsfunctionarissen posities krijgen vanwege prestaties, niet vanwege connecties.

Van daaruit werd hij geconfronteerd met veel verraad, ook van zijn eigen broer. De aristocraat die een hekel had aan zijn beleid, probeerde veel mensen op te zetten, zodat Gwangjong niet werd gesteund. Toch slaagde de koning erin om 52 jaar lang leiding te geven en hield Goryeo staande tot 400 jaar later. Het verhaal van koning Gwangjong werd later aangepast in een Koreaans drama getiteld Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo.


4. Koning Yeongjo van Joseon

Als de 21ste leider van de Joseon-dynastie staat koning Yeongjo bekend om zijn intelligentie, wijsheid en knappe uiterlijk. Tijdens de 52 jaar van zijn regering maakte het koninkrijk snelle vorderingen door.

Hij slaagde erin de economie, die na de oorlog in verval was geraakt, te herstellen door voorrang te geven aan de handel in zilver en koper. Hij schafte ook politieke facties af om te voorkomen dat het koninkrijk verdeeld zou worden, verlaagde militaire belastingen en in plaats daarvan belastte hij land, zout, schepen, enzovoort. Van koning Yeongjo kan worden gezegd dat hij een van de succesvolle leiders van Joseon is.

Ook al werd hij gezien als een grote koning, het bleek dat Yeongjo geen goede vader was voor zijn zoon. Het is bekend dat hij erg hard is tegen prins Sado, de kroonprins. Volgens historische gegevens had Sado het gevoel dat zijn vader hem nooit genegenheid had gegeven.

Hij wordt verdacht van het plegen van veel misdrijven, zoals het martelen van de bedienden (het is niet zeker of hij het daadwerkelijk heeft gedaan of dit was gewoon laster). Het bleek dat prins Sado daarachter een ernstige zenuwinzinking had. Om zijn zoon te 'disciplineren', sloot koning Yeongjo Sado midden op de heetste dag op in een kleine rijstschuur.

Prins Sado stierf na 8 dagen opgesloten te zijn geweest zonder eten en drinken. Het bleek dat Yeongjo dit deed om Sado te executeren. Omdat hij het zwaard niet op het kind kon richten, gaf hij de straf.


5. Koning Jeongjo van Joseon

Jeongjo is de 22e koning van de Joseon-dynastie. Hij was de zoon van prins Sado en na de dood van zijn vader werd hij benoemd tot koning ter vervanging van zijn grootvader, koning Yeongjo. Tijdens zijn 48 jaar in functie voerde hij verschillende hervormingen door voor Korea.

Jeongjo citeert de DBPedia-pagina en is een geweldige koning die zelfs naast koning Sejong kan worden geplaatst. Hij bouwde de Gyujanggak-bibliotheek zodat mensen onderwijs kunnen krijgen, streeft naar het verbeteren van de ongelijkheid tussen sociale klassen, bouwt de stad Suwon Hwaseong en staat erom bekend dat hij veel belang hecht aan de belangen van zijn mensen.

Een ander ding dat koning Jeongjo zo gerespecteerd maakte, was zijn toewijding aan zijn vader, prins Sado. Op de eerste dag dat hij de troon besteeg, zei hij trots: "Ik ben de zoon van kroonprins Sado". Ook al weet hij dat veel mensen zijn vader niet mogen. Hij slaagde er zelfs in om het lichaam van zijn vader goed te begraven, ook al was het eerder verboden door koning Yeongjo.


6. Koning Taejo van Joseon

Koning Taejo is de figuur achter de oprichting van de Joseon-dynastie. Hij was degene die Goryeo omver wierp, samen met zijn generaals, namelijk generaal Yi en Choi. Nadat de laatste leider van Goryeo, koning Gongyang, met succes was afgezet, begon Taejo het koninkrijk helemaal opnieuw op te bouwen.

Hij verplaatste de regeringszetel van Kaesong naar Hanyang en bouwde daar het Gyeongbok-paleis. Hoewel hij vanaf het begin een dynastie begon, slaagde koning Taejo erin een sterk leger op te bouwen, de staat van de regering te herstellen na Goryeo en te proberen relaties met China op te bouwen.


7. Koning Gojong van Joseon



Koning Gojong wordt vermeld als de laatste leider van de Joseon-dynastie die de troon besteeg in 1852 en aftrad in 1919. In die tijd stond hij voor zoveel uitdagingen, vooral van buiten het koninkrijk.

Volgens Love to Know was het kolonialisme in die tijd begonnen en werd Korea bestreden door Rusland en Japan. Koning Gojong deed verschillende manieren om zijn land te verdedigen, maar dat mislukte omdat Japan veel sterker was.

Dat zijn de zeven figuren van de koningen van Korea die bekend staan ​​om hun bekwaamheid in het leiden. Van hun verhalen worden vaak kolossale drama's en films gemaakt, weet je. Welke koning is naar uw mening het meest verdienstelijk?

Een reactie posten for "7 Koningen Van Zuid-Korea Die Bekend Staan ​​Als Wijs En Charismatisch"

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel