Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

9 Veelvoorkomende Redenen voor Katten Om Van Huis


De reden is niet zo eenvoudig als u denkt

Als dieren met een grote nieuwsgierigheid gaan katten vaak weg van huis. Vaak liepen ze gewoon rond op de compound, jaagden, groetten ze anderen en keerden ze terug als ze honger hadden. Maar in sommige gevallen keert de kat echt niet naar huis terug. Dit doet de eigenaren zich ook afvragen.

Is de kat thuis ongelukkig? Of is het voedsel dat wordt gegeven niet goed? Hebben ze een nieuwe 'meester' gevonden? Ze waren niet gewond, toch?

Deze gedachten komen zeker bij bezorgde kattenbezitters. Het blijkt echter dat er verschillende veelvoorkomende redenen zijn die ervoor zorgen dat "si" van huis wegloopt. Sommigen van hen zijn factoren waar u geen controle over heeft. Bekijk de volgende recensies!


1. Reproductieve behoeften

De meest voorkomende reden om katten te ontvluchten, is dat ze aan hun reproductieve behoeften willen voldoen. Bij het ingaan van een lustperiode gaan deze dieren op zoek naar het andere geslacht. Zijn scherpe zintuigen kunnen detecteren waar andere katten zijn.

Het vinden van een reproductieve partner is niet eenvoudig. Ze lopen ver weg als ze geen andere katten in huis vinden. Daarom kunnen katten dagen of zelfs maanden "verdwijnen".

Volgens Tractive zullen vrouwelijke katten over het algemeen het huis verlaten wanneer ze willen bevallen. Ze gaan op zoek naar verborgen plekken om nesten te bouwen, zodat ze niet gestoord worden door andere katten of mensen.


2. Doel van de jacht

Katten waren ooit dieren die in het wild leefden. Hoewel ze als huisdier waren gedomesticeerd, erfden ze nog steeds hun instincten van hun voorouders. Een daarvan is om te jagen.

Deze instincten moedigen hem aan om in uw huis een prooi te zoeken. Of het nu ratten, vogels of zelfs insecten zijn. Niet zelden worden ze zelfgenoegzaam tijdens het jagen totdat ze niet beseffen dat ze lange tijd ver van huis zijn gelopen.


3. Territoriaal instinct drijft hem ertoe te vertrekken

Net als jagen hebben katten ook een hoog territoriaal instinct dankzij de erfenis van hun voorouders. Hierdoor markeren ze alles in hun omgeving. Beginnend bij het huis, de tuin, stoelen en zelfs jij.


Deze eigenschap wordt vaak verergerd als er veel zwerfkatten in huis zijn. Ze proberen het territorium van 'si meng' te veroveren zodat hij zich bedreigd voelt. Wanneer dit gebeurt, zal uw kat proberen om gebieden verder weg van het huis te markeren. Ook zal hij dagenlang niet naar huis komen.


4. Katten hebben meerdere identiteiten

Kun je je voorstellen dat een kat je zou kunnen verdubbelen? Hoewel het zelden gebeurt, is dit heel goed mogelijk, weet u. Als ze een andere eigenaar vinden die hen meer voedsel, veiligheid en genegenheid geeft, zal de kat een dubbele identiteit hebben. Hij is uw huisdier maar aan de andere kant is hij ook van iemand anders.

In dit geval gaat de kat in eerste instantie op bepaalde uren naar het huis van de tweede eigenaar. Als hij zich verveelt, keert hij terug naar je huis. Maar als je hem minder eten en aandacht geeft, gaat hij naar het tweede huis.

Om dit probleem te voorkomen, wordt u geadviseerd om een ​​identiteitskraag om de kat te dragen. Op die manier weten andere mensen dat hij een huisdier in uw huis is geworden. Daarnaast moet je tegen de buren zeggen dat ze 'si meng' niet te veel eten moeten geven, zodat hij niet dubbelzinnig wordt.



5. De kat is weggegaan omdat je verhuisd bent

Katten kunnen ook weglopen omdat u onlangs verhuisd bent. Volgens Tractive hield het dier niet van plotselinge en drastische veranderingen. Als ze zich niet kunnen aanpassen aan hun nieuwe huis, rennen ze weg.

Als dit het geval is, probeer dan eens rond te kijken in uw oude huis. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze nog steeds niet "verder" en daar blijven om oud territorium te vinden.

Daarom moet u de kat bij een verhuizing de tijd geven om zich aan te passen. Geef ze hun favoriete items zodat ze zich vertrouwd voelen, bewaar ze een tijdje in de kooi en zorg ervoor dat ze niet gestrest raken.


6. Voel je comfortabeler buitenshuis

Probeer het te onthouden, deh. Is er een bepaalde handeling waardoor uw kat zich de laatste tijd ongemakkelijk voelt? Deze problemen kunnen de vorm hebben van vertragingen bij het voeren, ons gedrag dat te hard voor hem is, een lawaaierige omgeving, enzovoort.


Wanneer katten zich thuis ongemakkelijk voelen, zullen ze op zoek gaan naar andere plaatsen die geschikter voor hen zijn. Of het nu in het huis van iemand anders is of als een wilde kat door de straten dwaalt.


7. Je huis heeft een baby

Zoals eerder vermeld, zijn katten erg gevoelig voor verandering. Een daarvan is wanneer er een nieuwe baby in huis komt. Gerapporteerd door Pet Helpful, kan dit ervoor zorgen dat de kat zich bedreigd voelt.

Bovendien hebben we de neiging om meer aandacht aan hem te besteden als er een nieuw gezinslid is. De kat zal zich ook buitengesloten en onbemind voelen. Als ze steeds meer gemarginaliseerd raken door de baby, zullen ze niet aarzelen om een ​​nieuw huis te zoeken.


8. Er is een nieuw dier in huis

Net als baby's zullen katten zich bedreigd voelen door de komst van andere dieren. Of het nu gaat om medekatten, honden, enzovoort. Ze hebben tijd nodig om zich aan te passen en het nieuwe gezinslid te leren kennen.

Jij als eigenaar moet een bemiddelaar zijn zodat de twee dieren vrienden kunnen zijn. De truc is om ze langzaam voor te stellen, ze persoonlijke ruimte te geven en ze aan te moedigen om te spelen als ze klaar zijn.


9. Op weg naar huis afgeleid worden

Katten zijn dieren met scherpe zintuigen. Over het algemeen konden ze nog steeds de weg terug vinden, ook al waren ze een flink eind van huis afgelegd. De kans om te verdwalen is dus erg klein.

Houd er echter rekening mee dat katten ook erg nieuwsgierig zijn. Als ze na weken niet naar huis zijn teruggekeerd, zijn ze onderweg misschien afgeleid. Of het nu gaat om eten, medekatten, kleine dieren die ze als prooi beschouwen, enzovoort.

Nu kent u de veelvoorkomende redenen waarom katten van huis weglopen. Dus wat moeten we doen om dit te voorkomen? Hier zijn er een aantal:

  • Draag een identificatiehalsband met uw telefoonnummer;
  • Overweeg om de kat te steriliseren;
  • Vermijd dingen die de kat een ongemakkelijk gevoel geven;
  • Besteed hier extra aandacht aan als er thuis veranderingen optreden;
  • Geef katten de aandacht die ze nodig hebben.

Als u deze dingen doet, kan het risico om aan de kat te ontsnappen worden geminimaliseerd. Hopelijk kunnen jij en 'si meng' nog lang samenwonen, ja!

Een reactie posten for "9 Veelvoorkomende Redenen voor Katten Om Van Huis "

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel