Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Niet Veel Mensen Weten Dat Deze 10 Triviale Dingen Ervoor Zorgen Dat Katten Je Haten


Als u een kattenbezitter bent, probeert u natuurlijk verschillende manieren te doen om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak en thuis voelen. Het begrijpen van deze dieren is echter niet eenvoudig. Als ze een verkeerde stap zetten, kunnen ze ons gaan haten.

Het blijkt dat nogal wat, weet je, menselijke handelingen katten ongemakkelijk maken. Omdat ze niet rechtstreeks konden protesteren, lieten ze het zien door middel van lichaamstaal. De kat zal grommen, met zijn staart zwaaien, je hand slaan of je zelfs helemaal ontwijken.

Je wilt toch niet dat 'si Meng' je gaat haten, of wel? Identificeer daarom de dingen die hem ongemakkelijk maken, zoals de volgende!


1. Als je hem vasthoudt als een baby

Voor katten (kattenslaven) is dit ene dier inderdaad heel schattig. Niet zelden houden we ze ook vast en houden ze als baby's vast als een vorm van genegenheid. Maar blijkbaar houden ze er niet van om zo behandeld te worden, weet je. Vooral als je hem niet goed kent.

Gemeld door Life Hacker, deze positie zorgt ervoor dat de kat zich kwetsbaar voelt en niet kan bewegen. Dit staat in contrast met hun natuurlijke instinct om in elke situatie alert te zijn. Daarom zullen de meeste katten in opstand komen als je ze als een baby vasthoudt.


2. Als je luidruchtig bent

Volgens het tijdschrift van Hearing Research kunnen ze geluiden horen met een frequentie van 48Hz tot 85kHz, een zeer breed bereik in vergelijking met andere zoogdieren. Enerzijds is dit vermogen goed om gevaar te detecteren. Maar aan de andere kant maakt dit ze erg gevoelig.

Ze gaan in paniekmodus als ze een hard en luidruchtig geluid horen. Dat is de reden waarom veel katten bang zijn voor gerommel en vuurwerk.

Als u het onderhoudt, speel dan geen luide muziek, gebruik geen luidruchtige apparaten in de buurt, enzovoort. Volgens The Spruce Pets zullen katten die harde geluiden horen agressief worden, depressies, verminderde eetlust en haaruitval ervaren.


3. Als je hem agressief aait

Soms als we ons zorgen maken over een kat, aaien we hem onbewust ruw of agressief. Dit is een groot taboe dat je moet vermijden, omdat ze er echt een hekel aan hebben om zo behandeld te worden.

Als je een kat aait, moet je voorzichtig zijn. Een harde behandeling zal hen aanmoedigen om te worstelen en uiteindelijk in uw hand te krabben of te bijten. Daarna willen ze niet meer bij je in de buurt zijn.

Er zijn zelfs enkele gebieden die u niet mag aanraken, zoals uw buik, benen en staart. Hun favoriete gebieden om te aaien zijn daarentegen de achterkant van het hoofd, de kin, de wangen en het voorhoofd.


4. Als je hem in de auto meeneemt

In tegenstelling tot honden die er echt van houden om rond te lopen, zijn de meeste katten niet zo. Ze hebben ongetwijfeld een hekel aan autorijden. Over het algemeen laten katten dit zien door constant, luid miauwen.

Onder het citaat van Best Life worden katten die met de auto op lange reizen worden meegenomen, vaak ziek en moeten ze naar de dierenarts. Dit komt omdat ze stress en paniek ervaren waardoor ze moeten overgeven.

Maar als je hem mee naar buiten moet nemen, bijvoorbeeld om je woonplaats te verhuizen, gebruik dan een speciale kattenzak. Aangekomen op hun bestemming, kalmeer je ze door ze eten te geven en nodig je ze uit om te spelen.


5. Als je zijn buik aanraakt

De buik is het zachtste deel van het lichaam van een kat, maar het is ook het meest kwetsbare en privé. Hoewel ze vaak op hun rug liggen en het laten zien, vinden ze het niet prettig als je de plek aanraakt.

Gerapporteerd door The Spruce Pets, zal deze actie ervoor zorgen dat ze zich zwak en bedreigd voelen. Want als ze vechten met medekatten, zullen ze elkaar in de maag schoppen.


6. Als je het negeert

Veel mensen denken dat katten solitaire dieren zijn die geen menselijke aandacht nodig hebben. Op bepaalde momenten geven ze er de voorkeur aan om alleen te genieten. Maar begrijp me niet verkeerd, katten hebben ook aandacht en interactie nodig met jou als de persoon die voor hen zorgt.

Als je het vaak negeert, zal de kat protesteren door een rommelig huis te maken. Bijvoorbeeld krassen op de bank, papier versnipperen, enzovoort. Neem daarom de tijd voor hen, ja. Of het nu is door hem uit te nodigen om te spelen, eten uit je eigen handen te geven, hem te strelen, om met hem uit te rusten.


7. Irriteer hem tijdens het slapen

Wie wordt er in godsnaam niet boos als hun slaap wordt verstoord? Niet alleen mensen, katten houden er ook niet van om gestoord te worden als ze rusten. Vooral als je hem hardop plaagt, hem agressief streelt of zijn lichaam plotseling beweegt.

Hierdoor zal de kat zich bedreigd en bang voelen. Het resultaat is dat ze bij je wegblijven en zich verstoppen. Als je hem wakker wilt maken, moet je dat voorzichtig doen, ja.


8. Als je naar hem terug miauwt

Iedereen moet het geluid van een miauwende kat hebben nagebootst. Omdat het naar onze mening een poging is om met hen te communiceren. Maar wist je dat katten dit eigenlijk niet leuk vinden?

Volgens Best Life miauwen katten meestal als ze iets van mensen willen. Als je het nabootst, zal 'si meng' geïrriteerd raken. Het is eigenlijk oké als je ze wilt plagen. Maar het is beter om in plaats van het geluid te imiteren, de reden te begrijpen waarom ze miauwen, ja.


9. Wanneer u luchtverfrisser verstuift

Een huis dat lekker ruikt, maakt ons inderdaad comfortabel en opgewonden als we onderweg zijn. Dit geldt echter niet voor katten. Je huisdier zal er niet van houden. Waarom is dat?

Katten hebben een scherpe geur. Ze zullen overweldigd zijn als er een sterke geur is, zoals luchtverfrisser, geurkaarsen of muggenwerende spray. Vooral als je geuren gebruikt waar hij een hekel aan heeft, zoals sinaasappel, lavendel en munt.


10. Andere acties die katten niet leuk vinden

Afgezien van de hierboven genoemde dingen, hebben katten nog steeds een groot aantal andere huisdieren (dingen die ze vervelend vinden) die je moet weten. De volgende zijn onder meer:

  • Als je aan hun snor trekt, zullen ze pijn voelen omdat er zenuwuiteinden in het haar zitten;
  • Wanneer u de kattenbak vergeet of te laat schoonmaakt. Ze zullen lui zijn om het te gebruiken;
  • Als je hem wast. Katten houden niet van water, maar u moet dit toch regelmatig doen;
  • Als je haar handen en voeten vasthoudt. Het gebied is erg gevoelig;
  • Als je hem in de kooi legt, zal de kat zich angstig en gestrest voelen.

Dat zijn enkele triviale dingen waardoor een kat je kan haten. Als je niet wilt dat dit gebeurt, doe deze dingen dan niet, huh!

Een reactie posten for "Niet Veel Mensen Weten Dat Deze 10 Triviale Dingen Ervoor Zorgen Dat Katten Je Haten"

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel